Csak három tóban javasolt a fürdőzés Baranyában

Csakúgy, mint az elmúlt esztendőkben, az idei évben is három kijelölt természetes fürdőhely üzemel Baranyában: kettő Orfűn, egy pedig Abaligeten – írta meg a bama.hu. A fürdővíz használati engedélyezési eljárás során a Pécsi Járási Hivatal Népegészségügyi Osztálya helyszíni szemle során győződik meg a közegészségügyi feltételek meglétéről. A szakemberek csak megfelelő vízminőség és a jogszabályi feltételek megléte esetén engedélyezik a fürdővízhasználatot.

Orfűn az Orfűi-tónál a Kistó strand, a Pécsi-tó gát melletti részénél a szabadstrand, valamint Abaligeten az I. számú tó szabadstrand helyszíni ellenőrzését májusban megtartották, egyben a víz minőségét is vizsgálták még a szezonkezdet előtt. Ezek eredménye alapján két fürdővíz – a Pécsi-tó és az Orfűi-tó – kiváló minősítést kapott. Ezeken a strandokon a víz minősége az elmúlt évben is megfelelt az előírt követelményeknek, és a tavak környezetében a közegészségügyi feltételek biztosítottak voltak a természetes fürdőként történő használathoz. További ellenőrzött baranyai fürdőhely még az abaligeti tó is, ahol szintén megengedett a fürdés – a májusi ellenőrzésen megfelelő minősítést kapott.
A szakemberek arra figyelmeztetnek, hogy a felfrissülésre vágyók csak az erre kijelölt helyen és ellenőrzött vizekben fürödjenek.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!