Chardonnay lett idén Somogy Bora

A Várszegi Pincészet 2021-as évjáratú Chardonnay borát választották 2022 Somogy Borává június 16-án a kaposvári Vármegyeháza Bormúzeumában – tájékoztatott a Somogy Megyei Önkormányzat.

Idén 23. alkalommal hirdették meg a borversenyt. A Somogy Bora címért 14 pincészet nevezett Balatonboglárról és a Dél-Balatoni Borvidékről 49 mintával. A győztes
borokat háromtagú szakmai zsűri – Kamocsay Ákos, a neszmélyi Hilltop Pincészet alapítója és vezető borásza, dr. Gombos Sándor, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Somogy Megyei Szervezetének volt elnöke és Gádor Dénes, a Dél-Balatoni Borút Egyesület volt elnöke – valamint a megye vezetőiből, képviselőiből, közéleti személyiségeiből álló társadalmi zsűri választotta ki vakkóstolással, a nemzetközi 20 pontos szabvány szerint. A pontozás összesítése alapján 2022. év Somogy Bora a Várszegi Pincészet 2021-as évjáratú Chardonnay lett. A megyebor mellett különdjasa is volt az eseménynek. A Somogyi Hírlap borának a Koltai Pincészet 2021-es Királyleányka-Rizlingszilváni couvé-jét választották.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!