Célegyenesbe fordult a pécsi BringaTaxi ötlete

Üde színfoltja lehet a pécsi belvárosi közlekedésnek a BringaTaxi, amely valójában egy riksa – ha minden jól megy, hamarosan ezzel is utazhatunk, írta a bama.hu. A projekt érdekessége, hogy egy egyetemista ötlete alapján indul, ő Sajti Dávid, aki a Közgazdaságtudományi Karról kapott segítséget a projekt elindításához.

 

A Simonyi BEDC program részeként szerveztek neki mentort és két segítőt, akik az ötletből megvalósítási tervet készítettek, majd befektetőket is próbáltak keríteni. A közösségi finanszírozást is ők szervezték meg – ebből eddig 71 ezer forint folyt be. Az induláshoz szükséges beruházási költséget 150-200 ezer forintra becsülik. Ahogy Sajti Dávidtól a lap megtudta, ha végül nem gyűlik össze a megcélzott összeg, akkor is szeretné elindítani a vállalkozást, abban bízva, hogy menet közben egyre népszerűbb és ismertebb lesz az ötlet.

– Elsősorban nem abban gondolkodom, hogy taxipótlékként működne a projekt – árulta el a bama.hu kérdésére az ötletgazda. – Különböző túrákat tervezek, a nevezetességekre, vagy éppen a kocsmákra, az édességboltokra fókuszálva. Persze „sima” hazaszállításról is lehet szó, az ár biztosan a taxiké alatt lesz. Azt gondolom, a hangsúly inkább az élményen, s nem magán a közlekedésen van.

Fotó: pecsiujsag.hu

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!