Bűnmegelőzési napok a megyében

„Megyei identitás erősítése Somogy vármegyében” program keretében a Somogy Vármegyei Önkormányzat munkatársai közösen a Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság baleset- és bűnmegelőzési eladóival bűnmegeklőzési napokat tartanak a megye több oktatási intézményében is. A héten Barcson jártak, majd Csurgó és Nagyatád következik.
 

A Barcsi Arany János Általán Iskola diákjai a baleset- és bűnmegelőzési eladóktól a fiatalokat is foglalkoztató közlekedés- és kiberbiztonsági programokkal találkoztak. A police.hu beszámolója szerint 300 fős diáksereget megmozgatva tartottak bűnmegelőzési napot. A diákok a Mátrix Projekt elemeként játékos formában ismerkedhettek meg a kibertérben rájuk is leselkedő veszélyekre, de a drogprevenció, a kerékpáros közlekedés és a bűncselekmények megelőzése témakörében is találkozhattak feladatokkal, majd adhattak számot tudásukról.

Fontos, hogy mindenki megismerje az elkövetési módszereket és ne dőljön be a csalóknak, ezért a Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési munkatársai a kiberpajzs.hu segítségével óvatosságra intik a vásárlókat. Amennyiben, minden óvintézkedése ellenére becsapták, megkárosították, tegyen feljelentést a lakhely szerinti illetékes rendőrkapitányságon, de bejelentést tehet személyesen is bármely rendőri szervnél vagy telefonon, a 112-es segélyhívószámon. Forrás: police.hu

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Terasz – DDNP mit hozott a magas víz és 2024

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!