Beszántással okozott kárt rokonának a vádlott

A Kaposvári Járási Ügyészség kisebb kárt okozó rongálás vétsége miatt emelt vádat azzal az 58 éves férfival szemben, aki a rokona által megművelt mezőgazdasági földterületben tett kárt oly módon, hogy a földeket beszántotta.

A mezőgazdasági vállalkozó férfinak hosszabb ideje állt fenn birtokvitája unokaöccsével, aki több olyan földterületen is gazdálkodott, amit a vádlott magának követelt. Az egyik ilyen területen a vádlott még 2017-ben kiszántotta a vetést, mely miatt a sértett jegyzői birtokvédelemben részesült.
A vádlottat 2018-ban azonban ez sem tartotta vissza attól, hogy unokaöccsének a repcével bevetett két, összesen 4 hektár területű és több százezer forintért megmunkált földjéről munkagépeivel kiszántsa a növényeket annak ellenére, hogy azok láthatóan sarjadásnak indultak.
A sértett ezután a rendőrséghez fordult, és a büntetőeljárásban már megtörtént a vádlott gyanúsítotti kihallgatása amikor a 2019-es gazdasági évben ismételten megrongálta unokaöccse friss árpavetését. A vádlott a sértettnek két év alatt több mint 600.000,-Ft kárt okozott.
Az ügyészség a vádlottal szemben büntetővégzés meghozatalára irányuló eljárásban pénzbüntetés kiszabására, és az okozott kár megtérítésére tett indítványt.

Fotó: kaposvarmost.hu

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!