Benkő Kónya József Szigetvár díszpolgára

Immár negyvenhat éve elhivatottsággal és hatalmas alázattal dolgozik a betegekért dr. Benkő Kónya József nyugalmazott sebész szakorvos, traumatológus. Az idei szigetvári városnapon díszpolgári címet vehetett át.
 

Benkő Kónya József 1948-ban született Darányban, a Pécsi Orvostudományi Egyetem Általános Orvosi Karán 1972-ben kapott diplomát. Orvosi munkáját a barcsi szülőotthonban kezdte, majd 1973-tól a Szigetvári Kórház Sebészeti Osztályára került, napjainkig ott dolgozik a sebészeti szakrendelésen. Sebészetből 1976-ban, traumatológiából 1988-ban szerezett szakképesítést. Majd 2000-től 2010-ig, nyugdíja vonulásáig a Kaposi Mór Oktató Kórház Traumatológiai osztályán dolgozott. Már nyugdíjasként 2011-ben egészségbiztosításból is szakvizsgát szerzett.
Benkő Kónya József a Baranya megyei hírportálnak úgy nyilatkozott, hogy már nem neki valló éjjel-nappal a műtőben állni és új módszereket tanulni, de van sok munka, amit el tud látni. A munkát addig szeretné folytatni, amíg tud járni és az agykérge megengedi.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!