Beköltöztek a vaddisznók a balatoni nyaralókba

Egész éves problémát jelent a Balaton környékén portyázó erdei állatok károkozása. Megoldás még mindig nincs, de a Balatoni Szövetség újabb egyeztetéseket folytatott az ügyben. A nyaralók környékén lakmározó vadak gondot okoznak a Balatonnál, ez már régóta probléma.

A helyzet máig nem javult, sőt, amióta kevés ember jár az üdülőtelepeken még nyugodtabb a portya. Ősszel az érő gyümölcsök miatt járnak be a vaddisznók a nyaralókhoz, ilyenkor télen pedig élelmet keresnek - mondta a Baranya megyei Hírportál megkeresésére Hidvégi József, Fonyód polgármestere. –Szarvasokat is lehet látni, a róka pedig már lassan úgy él a lakott területen, mint a kutya.
Hasonló a helyzet a szomszéd településen, Balatonfenyvesen is, ahol ugyan már a hetvenes évek óta rendszeresen találkozni vaddisznókkal, de olyan sok vaddisznó, mint az elmúlt években, még sosem volt.A Dunántúli Napló szerint a lakók próbálják óvni értékeiket és ingatlanjukat, de hasztalan minden próbálkozás. Régebben a szarvasok csak beugrottak, de most a disznók teljesen feltúrják a kertet, keresik az eleséget, a komposztot szétborítják. Persze vannak, akik etetik is őket, mert sajnálják a télen éhező állatokat. De ez nem sokat tesz hozzá a lakott területre bejáró vaddisznók megfékezéséhez.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!