Beindult az önkormányzatok fantáziája a csokra

építkezés

Milliókat áldoznak a költségvetésükből egyes önkormányzatok arra, hogy segítsék azokat a párokat, amelyek a családok otthonteremtési kedvezményével új lakást építenének a településen. 

A legkreatívabbak a Csongrád megyei polgármesterek, egymásra ígérnek, hogy őket válasszák azok, akik megfelelnek a csok és a bankok feltételeinek. Ez utóbbi egyébként nehezebb, mint sokan gondolnák, írta a vs.hu.

Komlón 9 telket adnak oda ingyen azoknak, akik úgy döntenek, hogy új házat építenek, és ehhez igénybe veszik a csokot. Ezenkívül 1,1 millió forint is jár, felerészben vissza nem térítendő támogatásként, ha a szülők vállalják, hogy a gyerekek a város iskolájába vagy óvodájába járnak. Az önkormányzat azt is kikötötte, hogy csak az első lakás vásárlásához nyújt kedvezőbb feltételeket, és az igénylő családban az egy főre jutó jövedelem legfeljebb 80 ezer forint lehet.

Tamásiban foghíjtelkeket árulnak kedvezményes áron, és az önkormányzat 90 lakásos lakóparkot is épít a csokosoknak a város üdülőterületéhez közel eső, 3,5 hektáros, zöldövezeti területen.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!