Befejeződött a Barcsi Többcélú Kistérségi Társulás által indított „Óvodafejlesztés Istvándi” című projekt

A Barcsi Többcélú Kistérségi Társulás 111,2 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el az "Nevelési intézmények fejlesztése" című pályázati kiíráson az Európai Unió támogatásával. 

A Barcsi Többcélú Kistérségi Társulás – mint az Istvándi Óvoda működtetője - a folyamatosan növekvő tendenciát mutató gyermeklétszám miatt hívta életre az óvoda akadálymentesített bővítését. 

A projekt keretében a meglévő óvodaépület mellé egy új épületszárny került kialakításra bővítéssel. A bővített intézmény a modern kor kihívásait figyelembe véve már képes biztosítani a minőségi nevelés infrastruktúráját.

A projekt keretében sor került különféle óvodai eszközök beszerzésére, melyek egyrészt az óvodai neveléshez kapcsolódó eszközöket, másrészt infrastrukturális eszközöket jelentik.

A beruházással megvalósult az alkalmazott modern nevelési szempontok összhangjának biztosítása, az egyénre szabott nevelés, készség és képesség-fejlesztés feltételeinek megteremtése. A megvalósult tevékenység célja, hogy az esélyegyenlőség elvét szem előtt tartva csökkentse a nevelés-oktatás minőségében meglévő területi különbségeket, megteremtse az egészséges környezet és a hatékony nevelés infrastrukturális feltételeit, biztosítsa a minőségi neveléshez való – kirekesztés nélküli – hozzáférést, valamint a megújult tartalmi és módszertani programokhoz illeszkedő integrált, funkcionális intézmények kialakítást, a méltányos nevelési környezet alapkövetelményinek figyelembe vételével. A létrejött akadálymentes nevelési környezet megalapozza a pedagógiai és módszertani reformokat, a hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek, illetve a sajátos nevelési igényű gyermekek integrációját.

 

 

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!