Az európai élvonalban a pécsi egyetem

Bemutatta átfogó fejlesztési stratégiáját a Pécsi Tudományegyetem. Magyarország első egyetemének vezetése pénteki sajtótájékoztatóján jelentette be az intézmény 2023 és 2030 közötti időszakra kitűzött céljait. 

A kutatás, a tudomány, az egészségügy és a művészet területén is meghatározó szerepvállalást tűzött ki célul a Pécsi Tudományegyetem, támogatva Magyarország és az Európai Unió fejlődését. A stratégia a 2030-ig tartó időszakra jelöli ki mindazon irányokat, amelyeket a PTE a fenntartó Universitas Quinqueecclesiensis Alapítvány egyetértésével, a karok és az egyetemi hallgatói önkormányzat vezetésével folytatott szakmai egyeztetések során meghatározott az intézmény fejlesztési céljait érintően.
A pénteki sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a PTE kiemelt szerepet kíván betölteni a dél-dunántúli régióban a szellemi teljesítmény, az itt élők jóléte és a gazdasági fejlődés szempontjából, valamint elkötelezett egy olyan környezet megteremtésében, ahol az alap- és alkalmazott tudományok és művészetek széles skáláján virágozhat az innovatív gondolkodás, a kreativitás minden formája. Az intézmény prioritása az egyetemközpontú innováció és kutatás erősítése, a művészeti területek bevonása az egyetemi polgárok életminőségének javítása érdekében.

Fotó: PTE/Csortos Szabolcs

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Terasz – DDNP mit hozott a magas víz és 2024

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!