Az amerikai The New York Times újságíróját is elbűvölte a busójárás

Örömteli fejlemény, hogy a tengerentúlra is eljutott az idei busójárás híre. Nem kisebb nívójú lap, mint az amerikai The New York Times internetes oldala közölt cikket a mohácsi télűző fesztiválról, amit többek között a varázslatos, a családbarát és a túlvilági jelzőkkel jellemzett az olvasóknak-írja a bama.hu.  

A stílus rovatban megjelent, rendkívül hosszú és tartalmas cikk részletezi a busójárás eredetét, s egyes mozzanatait, így például a busócsoportok hagyományőrző szokásait, a felvonulás sajátosságait, a busók és a turisták viszonyát, és a városban uralkodó hangulatot. Mint a sorokból kiderül, az újságíró a helyszínen tapasztalta meg mindezt, s amire kíváncsi volt, arról a Kecskeszarv Busócsoport tagjait kérdezte. Például tudni akarta, milyen a busómaszk alól szemlélve a fesztivál, de azt sem értette, hogyan tudnak már délelőtt tízkor alkoholt inni. Ő maga viszont megtapasztalta, hogy ebben az időszakban csak olyan ételeket lehet enni, amik beleillenek a bézs és a sötétbarna színskálájába, mint például a gulyás, a pörkölt vagy a nagymama húslevese.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!