Az adventi napok nem múlnak el tűzesetek nélkül

A Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányságon pénteken 14. alkalommal rendeztek „Boldog, biztonságos karácsonyt!” címmel bűnmegelőzési programot. Itt hangzott el, hogy tavaly decemberben egy nap kivételével minden nap volt tűzeset Somogy vármegyében.
 

 

Tompos Gábor tűzoltó alezredes, a Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság munkatársa a rendezvényen az emberi élet és a vagyontárgyak megóvásának fontosságát hangsúlyozta.„ Megelőzni az elkerülhetőt, ez a mi feladatunk” - fogalmazott.

Több veszélyeztető tényezőt, körülményt is megjelölt, így például a nem megfelelő fényfüzér használatát, de ide sorolta a gyertyagyújtásban és a sütés-főzésben rejlő kockázatokat is. Azt tanácsolta, hogy amennyiben elmegyünk otthonról, az elektromos berendezéseket - köztük a karácsonyi kivilágítást is - kapcsoljuk le, a gyertyákat fújjuk el. Emlékeztetett arra is, hogy a konyhában, a tűzhelyen felejtett felhevült olajat, zsiradékot ne vízzel oltsunk el, hanem például egy edényfedővel takarjuk le.
A füstérzékelők és a szénmonoxid-érzékelők szerepét is kiemelte, hiszen ezek a berendezések életeket menthetnek. „Amennyiben szeretteinket, családunkat szeretnénk biztonságban tudni, akár ajándékként is szóba jöhetnek ezek a készülékek” - tanácsolta a szakember, majd egy sokkoló adattal zárta beszédét, mely szerint tavaly decemberben egy nap telt csak el somogyi tűzeset nélkül.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Terasz – DDNP mit hozott a magas víz és 2024

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!