Az adóhatóság szempontjából eseménydús volt a busójárás

A Busójárás turisztikailag legfontosabb napján, vasárnap a NAV munkatársai minden harmadik ellenőrzött adózónál találtak valamilyen szabálytalanságot, adta közre a bama.hu. Most a Valentin napi árusok kerültek a célkeresztbe.

Volt olyan vállalkozó, aki egész nap egyetlen nyugtát állított ki, majd a neki „szívességből segítő” ismerősét nyugtatömb nélkül hagyta az árusítóhelyen, mert nem merte rábízni a fontos bizonylatot. Olyan vendéglátó is kitelepült a rendezvényre, akinek nem volt online pénztárgépe holott csak ezzel állíthatna ki nyugtát, és olyan is, aki még mindig nem volt tisztában az alkalmazandó áfamértékekkel.

A NAV baranyai munkatársai február 12. és 18. között kedden Pécsett a reggeliztetőket keresték fel, szerdán a Valentin-nap alkalmából a vármegyében a virág-, édesség- és ajándékkereskedőket, csütörtökön pedig Szigetváron a vendéglátóhelyeket ellenőrzik.

Az ellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését, az alkalmazottak bejelentését, a jövedéki termékek értékesítését, valamint a forgalmazott áruk eredetét is.

A vármegye építkezésein a hét bármely napján megjelenhetnek a hivatal munkatársai, ahol a dolgozók bejelentését, és a foglalkoztatás egyéb szabályainak a betartását vizsgálják.

A NAV Somogy Vármegyei Adó- és Vámigazgatósága a 7. héten a Kaposvári Nagypiacot és a Valentin-naphoz kapcsolódó virágárusokat, ajándékboltokat, édességárusokat ellenőrzi. Továbbra is figyelmet kapnak a vendéglátóhelyek, építkezések és a kezelőszemélyzet nélküli automaták.

Az év végi leltárak meglétét, a jövedéki szabályok betartását, a nyugta- és számlaadást, a pénztárgépekkel kapcsolatos előírások betartását, a nyilvántartások vezetését, valamint a foglalkoztatottak bejelentésének szabályszerűségét is vizsgálják a revizorok.

A vizsgálatok a vármegye teljes területét érintik.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!