Arany minősítést szerzett a pécsi csapat

Két pécsi chef csapat is eredményesen szerepelt az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete által szervezett Magyarország étele 2022 szakácsverseny döntőjében. A Blöff Bisztró csapata (Miseta Zoltán-Torma Dávid) által elkészített fogás arany, a Pécsi Egyházmegye főzőkonyhája, a MannZa Team (Lokodi Ákos, Winkert Ferenc) étele pedig bronz minősítést kapott.

A 33 induló között   arany minősített csapat képviselője, Miseta Zoltán elmondta, a verseny kapcsolódott a Petőfi-emlékévhez, és a magyar szürkemarha a (kötelező) alapanyag volt. Hozzá tette, Petőfi korának alapanyagaiból készítettük el az ételünket, abban az időben kezdték a paprikát felhasználni, illetve volt már rántott hús, és gulyás is, ami akkor pörkölt volt, nem pedig leves. Az ételük rántott húsos gulyásból állt: rétegzett szürkemarhát készítettek, amit a saját májával, füstölt kápia paprikával, és bébispenóttal töltöttek, majd az egészet rusztikus morzsába panírozták. A kisütött húst pedig lecsós gulyás raguval tálalták. S miután Petőfi egyik kedvenc étele a kukoricagombóc volt, ez lett az ételük körete szalonna morzsába forgatva. Az egészhez juhtúróval megbolondított tejfölös uborkasalátát kínáltak.  

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!