Április 15-ig kérhető a bevallási tervezetek postázása

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal elkészült a több mint 5,5 millió szja-bevallási tervezettel és elérhetővé tette azokat elektronikusan eSZJA felületén. Az eSZJA felületen keresztül az ügyfélkapuval rendelkezők akár okostelefonon vagy tableten is megtekinthetik, és ha szükséges, ezeken az eszközökön szerkeszthetik is a tervezetet. A többiek papír alapon, vgy telefonon kérhetik a megtekintést.

A magánszemélyeknek és azoknak a tavaly egész évben katás vagy evás egyéni vállalkozóknak, akiknek volt munkahelyük és kaptak munkabért, a bevallási tervezetük automatikusan bevallássá válik, ha önállóan nem nyújtanak be szja-bevallást május 20-áig.
Az egyéni vállalkozóknak, a mezőgazdasági őstermelőknek, és az ÁFA fizetésére ki kell egészíteniük bevallási tervezetüket. Az ő esetükben továbbra is önállóan kell benyújtani a bevallást. Akinek nincs ügyfélkapuja, az elrendelt veszélyhelyzet miatt egy hónappal tovább, április 15-ig kérheti a postázást például SMS-ben a 06-30/344-4304-es telefonszámon,  a NAV honlapján elérhető űrlapon, levélben vagy telefonon, a 1819-es hívószámon.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!