Anyagi gondok a somogyi nyugdíjasoknál

A Pénzcentrum friss felmérésére adott válaszokból az rajzolódik ki, hogy Somogyban, hónapról hónapra anyagi gondjaik vannak a nyugdíjasoknak. Nógrádban és Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében is így érezte arányaiban a legtöbb nyugdíjas. Rengetegen vannak továbbá azok is, akik éppen csak kijönnek a jövedelmükből, de félretenni már nem tudnak.

A legtöbb megyéből a nyugdíjasok több mint fele választotta ennek a két válaszlehetőségnek valamelyikét. Veszprémben, Vasban és a fővárosban van arányaiban a legtöbb olyan idős magyar, aki gond nélkül kijön, és még tartaléka is van. Kiderült továbbá, hogy a nyugdíjasok helyzete Jász-Nagykun-Szolnok, Fejér és Zala vármegyékben romlott jelentősen.Ha pedig azt is megnézzük, hogy kik azok, akik inkább romlónak, vagy jelentősen romlónak érezték az anyagi helyzetüket az utóbbi egy évben, akkor Bács-Kiskun megye vezet.
Az idei évi anyagi helyzetükkel kapcsolatban pesszimisták a magyar nyugdíjasok. Egy vármegyét kivéve legalább a nyugdíjasok fele rosszabb anyagi helyzetet vár 2023-ban.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!