300 birkát mentettek Rinyaújnépen

Somogy megyében hétfőn tizenhét alkalommal kellett viharkárok miatt beavatkozniuk a tűzoltóknak. Rinyaújnép településen birkákat mentettek ki egy áradás miatt elzárt helyről.

Az áradások következtében körülbelül 300 birkát körbezárt a víz a Rinya patak és a Malomárok közötti területen. Az állatok egy magaslati ponton találtak menedéket. A nagyatádi hivatásos tűzoltók a vízügy szakembereivel és a juhpásztorral egyeztetve hajtották végre az állatok mentését. A kis bárányokat mentőcsónakkal szállították biztonságos helyre, a vezérállatot pedig mentőkötéllel megkötve a legelő irányába úsztatták a partra. A többi jószág is úszva követte a vezérállatot, így az összes juh megmenekült.
A megye több pontján is munkát adott még hétfőn is a hétvégi csapadék és szélvihar, Barcson egy helyi óvoda udvarán, a hétvégi viharban egy fa ága több helyen letört, és ezek veszélyeztették az intézmény területén tartózkodók testi épségét. A barcsi hivatásos tűzoltók motorfűrésszel rövid időn belül eltávolították a veszélyes faágakat.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!