30 perc a család biztonságáért

"30 perc a család biztonságáért"mottóval indult a katasztrófavédelmi igazgatóság legújabb kampánya, mely a kémények tisztításának fontosságára hívja fel a figyelmet.

Az elmúlt három évben több változás zajlott a kéményseprőiparban, mint az ezt megelőző ötvenben, de a kéményhasználattal kapcsolatos felelős magatartásformák megteremtésében nem sikerült ilyen gyorsan előrelépni. Ezért minden alkalmat megragadnak a szakemberek a figyelemfelkeltésre. Külkönböző települési rendezvényeken állítanak fel sátrakat, ahol kötetlenül tájékoztatnak, beszélgetnek a kéményseprést érintő legfontosabb tudnivalókról: a szolgáltatás igényléséről, az időpont-egyeztetés menetéről, valamint a biztonságos kéményhasználatról. Ezen kívül szórólapok, tablók, tájékoztató kisfilmek és más szemléltető eszközök segítségével mutatják be, mit lehet és ajánlott tenni kéményhasználatból eredő balesetek elkerülése és megelőzése érdekében.
Arra is felhívják a figyelmet, hogy a fűtési szezonon kívüli időszakban a kéményseprők kevésbé leterheltek, így április végétől augusztus végéig az ügyintézés gyorsabb, a várakozási idő rövidebb, és a munka is jobban tervezhető. Érdemes most kérni az ellenőrzést. A kéményseprés igénylése és időpontja egyeztethető a 1818-as ingyenesen hívható telefonszámon, előbb a 9-es, majd az 1-es menüpont telefon nyomógombjával történő kiválasztásával. A magányszemélyek számára a kéményseprés ingyenes, Somogy megyében a katasztrófavédelem kéményseprőipari szervezete végzi a lakossági égéstermék-elvezetők rendszeres felülvizsgálatát.

Az alábbi linken irányítószám alapján is ki lehet keresni, hogy a katasztrófavédelemnél vagy valamelyik kéményseprőcégnél tudnak időpontot egyeztetni az ingyenes kéményellenőrzésre, illetve a gazdálkodó szervezetek mely piaci szereplőktől rendelhetik meg az égéstermék-elvezetők felülvizsgálatát: http://kemenysepres.katasztrofavedelem.hu/ugyfelszolgalat

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!