A 2020 Év vadvirága lehet a Májvirág

A térségünkben is előforduló Májvirág az egyik esélyese a 2020 Év vadvirága versenynek. Mellette a Báránypirosító és a Kövér daravirág lehet még befutó.
 

Az idei évben is közönség szavazat dönt arról, melyik növény legyen az Év vadvirága cím nyertese. Szavazni az “Év vadvirága” oldalon lehet.
Kövér daravirág, hegyvidéki faj, hazánkban a Dunántúli-középhegységen kívül csak a Bükkben fordul elő, azonban a környező magasabb hegységekben (az Alpokban, a Kárpátokban és a Balkán hegyvidékén) jellemző, jóval elterjedtebb növény.
A Báránypirosító, a Földközi-tenger homokos, homokköves tengerpartjainak jellemző növénye, és hasonlóképpen jellemző a Duna–Tisza köze homokbuckáin is. A Májvirág azonban a miénk. Igaz Európa-szerte elterjedt növény, de sehol sem gyakori, hazánkban a Középhegységben és a Dunántúl déli részein fordul elő szórványosan üde lomberdőkben, köves talajú erdőkben. A népi gyógyászatban is régóta ismert gyógynövény. Kék virágai kora tavasszal jelennek meg, jellegzetes, három hegyes karéjú, kitelelő leveleiről szinte egész égben felismerhető növény. A szavazatok az Év vadvirága honlapján adhatók le december 10-ig.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!