20 éves kaposvári lány az ország egyetlen női műrepülője sportsman kategóriában

Egy 20 éves kaposvári lány az ország egyetlen női műrepülője sportsman kategóriában. Szilvási Dóri több mint négyszáz órát repült eddig.

 

A 20 éves kaposvári lánnyal a Hölgypilóták blog szerzője beszélgetett. Az interjúból kiderül, hogy Dóri a repülés szeretetét a családjából hozta, 14 évesen az első sétarepülése nagy hatással volt rá, rendszeresen kijárt a kaposújlaki reptérre ismerkedni a repülés világával, egy évig volt kanadai Rotary Clubos cserediák, majd a visszatérése után 2018-ban kezdte el motoros repülőgépre a magánpilóta képzést írta a KaposvárMost.
A lány még 17 éves sem volt, amikor már egyedül repült egy Cessna 150-esen, majd 2019 áprilisában nagy példaképénél, Veres Zoltánnál szerezte meg a PPL (magánpilóta) szakszolgálati engedélyét. Itt nem (sz)állt le, különböző géptípusokon gyűjtötte a repült órákat, aztán jöttek a műrepülőgépek. Az alapképzést Matkón végezte el, ahol Ábrányi Tamás a Magyar Műrepülő Klub elnöke, korábbi magyar válogatott motoros műrepülő pilóta volt az oktatója. A tematika szerinti öt és félóra alatt tanulta meg a műrepülő alapfigurákat: bukfencezés, dugóhúzó háton és talpon is legyező és orsók repülését. A pilótalány boldogan mesélte el a blognak, hogy a nyáron befejezett műrepülő alapképzéssel hivatalosan is belépett a motoros műrepülés világába és sportsman kategóriában már indulhat hazai versenyeken.
Fotó forrása: Hölgypilóták

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!