150 millió forintos informatikai fejlesztés a Pécsi Tudományegyetemen

A digitális oktatás fejlesztése során hibrid és online oktatásra egyaránt alkalmas termeket alakítanak ki, amelyek lehetővé teszik a jelen- és távolléti oktatás egyidejű megvalósítását, továbbá hazai és nemzetközi konferenciák, előadások megtartására is alkalmasak. Ehhez a meglévő termeket szerelik fel jó kép- és hangminőséget biztosító kamerákkal és mikrofonokkal, valamint megfelelő informatikai eszközökkel, így laptoppal, dokkolóval, Microsoft Surface Pro-val, monitorokkal. Emellett az oktatók informatikai eszközállományát is modernizálják. 

Egy 21. századi európai felsőoktatási intézményben a digitális oktatás- és tanulástámogatási rendszer működtetése alapvető elvárásnak tekinthető. Ehhez illeszkedően blended learning tananyagok fejlesztésére, valamint a jó gyakorlatokat bemutató, népszerűsítő workshopokra is sor került.
E fejlesztések jelentősen hozzájárulnak az oktatás digitális transzformációjához, amely tovább növeli a Pécsi Tudományegyetem hazai és nemzetközi versenyképességét, a hallgatói és oktatói mobilitást, erősíti a hazai és nemzetközi tudományos kollaborációt, gördülékenyebbé teszi a tudástranszfert. Ezek együttesen pedig nagymértékben hozzájárulnak a projekt eredeti vállalásaihoz, melyeket a világjárvány természetesen nehezít.

Forrás: PTE 

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Terasz – DDRF Symphonic Band

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!