10 éves a Tudásközpont

A Pécs – Európa Kulturális Fővárosa 2010 projekt keretében 10 évvel ezelőtt, 2010. október 25-én nyitotta meg kapuit a Dél-dunántúli Regionális Könyvtár és Tudásközpont épülete, melyben a PTE Egyetemi Könyvtár és Tudásközpont, a Benedek Ferenc Jogtudományi és Közgazdaságtudományi Szakkönyvtár, valamint a Csorba Győző Könyvtár várja az olvasóit immáron egy évtizede – tudatta az intézmény.  

A mostani járványhelyzet következtében a könyvtárak nagy közönséget vonzó eseményeket nem terveznek a jubileum alkalmából, inkább online felületeken ünneplik meg a nyitás 10. évfordulóját. Október 13-án indult az a sorozat, amely során minden nap egy-egy érdekességet tudhatnak meg az olvasók a Csorba Győző Könyvtár és a PTE Egyetemi Könyvtár és Tudásközpont Facebook oldalain. Az online események szervezői ugyanitt egy kvízjátékot is indítottak, melynek helyes kitöltői között könyvtári ajándékcsomagokat sorsolnak majd ki.

A Tudásközpont épületének földszintjén október 20-tól november 5-ig tekinthető majd meg az elmúlt 10 év rendezvényeinek fotóit felsorakoztató kiállítás. A képek színes kavalkádja a legemlékezetesebb pillanatokból ad egy kis ízelítőt, hiszen az elmúlt évtizedben megszámlálhatatlan könyvtári rendezvénynek adott otthont az épület.

Fotó: Tudásközpont 

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!