Zöldséget kap a közmunkaprogram során a barcsi közétkeztetés

Mint arról már mi is többször beszámoltunk, a városban folyó közösségi kertművelés során megtermelt zöldségek az intézményi konyhákra kerültek és azokat a közétkeztetéshez használták fel. A Városgazdálkodási Igazgatóság a mezőgazdasági start munkában 4,8 hektáron termel zöldséget és egyéb különféle konyhai alapanyagokat. 2016-ban petrezselymet, tépőpetrezselymet, sárgarépát, vöröshagymát, sütőtököt, burgonyát. 

Ungvári Zoltán igazgató a HÍD Televíziónak elmondta, mindent amit termeltek, szakaszosan fölszedték és tisztítva átadták a szociális központ konyhájának. Az iskolai étkeztetést valamint a nyári szociális étkeztetést biztosító főzőkonyhára a Roma Nemzetiségi Önkormányzat által indított kert program terményei kerültek. Tatai Ferenc, a szervezet elnöke a Barcsi Krónika hétfői adásában beszél arról, mi került tőlük a konyhára. A mérlegelés eredménye: 21 kg uborka, 39 kg tök, 6,5 kg tisztított zöldborsó és 9 kg tisztított zöldbab.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!