Vírus mentes barcsi intézmények

Felkészültek a barcsi oktatási, nevelési intézmények az esetleges vírusfogadásra. Az óvodákban és a konyhákban már a múlt héten, az iskolákban hétfőre telepítették a fertőtlenítőket.
 

Az önkormányzati működtetésű, Barcs Város Óvodája és Bölcsődéje már két hete beszerezte az egyfázisú higiénés kézfertőtlenítésre alkalmas szereket, és már a múlt héten a konyhákat is felszerelték velük.
A WHO megelőzésre vonatkozó ajánlásában kiemelten kezeli a rendszeres és alapos, alkohol tartalmú fertőtlenítő hatású kézmosó folyadékkal történő kézmosást. A hétköznapokban is ezeket alkalmazók lényegesen ritkábban szenvednek hasmenéstől, láztól, köhögéstől vagy megfázástól.
Most azonban olyan termékekre van szükség, melyek nem csak baktériumölő hatásúak (baktericid) és teljesen elpusztítják a gombákat (flungicid), hanem vírusölő (virucid) hatásúak is egyben. A Kaposvári Tankerületi Központ a múlt héten rendelte el ilyen, fertőtlenítő virucid készítmények beszerzését az iskolákban. A kezdő csomag beszerzéséhez anyagi forrást is biztosított. Így hétfőre már az iskolákban is rendelkezésre álltak a vírusok génszerkezetét kémiailag megváltoztató alkoholos kézfertőtlenítők, szappanok és felülettisztítók. Ezek hatására a vírusok elvesztik virulens, vagyis fertőzőképes, mérgező hatásukat.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!