Virágokból készült Magyarország térkép Péterhidán

A Trianon emlékév alkalmából ünnepséget rendeztek Péterhidán is, ahol egyben felavatták a sajátos emlékhelyet, amely virágokkal emlékeztet az évfordulón.
 

Őrtüzet gyújtottak, próza-, zene- és filmrészletekkel emlékeztek az 1920. június 4-én, az egész országot gyászba borító diktátum következményeire, majd mécseseket gyújtottak az új díszkertben kialakított jelképes országhatár mentén. Szutyányi Ákos, a Péterhidáért Egyesület egyik tagja kezdeményezésére, az öt éve, az egyesület és a Bau Lizénia Kft. által felújított malom előtt alakítottak ki egy sziklakertet, ahol a különféle virágok az anyaország és az elszakított országrészek határait jelképezik. A határokat díszkövekkel rakták ki. Krisztián Dániel a virágokat biztosította, Hartmann János a köveket, az egyesület tagjai pedig fizikai erejüket. 
Az ötletadó, Szutyányi Ákos, édesanyja szülőfalujában is alakított már ki egy hasonló virágágyást, de mint fogalmazott, ez sokkal precízebb, pontosabb és szebb lett, no és ez igazi összefogásból valósult meg, akár csak a megemlékezés, melyen Gida Renáta, saját gondolatait adta közre ünnepi évfordulóra írt visszaemlékezésében,és Keszthelyi Hajba Koppány 7 évesen furulyán adta elő a magyar Himnuszt. Péterhidán, az elmúlt években egyre erősebb lett a lokálpatriotizmus, egyre több fiatal, és nagycsaládos költözik a faluba, így úgy tűnik, valóban összetartó közösség alakul ki, melynek tagjai minden jeles ünnepen együtt emlékeznek hazánk jeles eseményeire, és a nemzet hőseire.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!