Véget ért a farsang, de még egy téltemetés hátra van

Mikor kezdődik és mikor ér véget a farsang? Miről is szól, és milyen hagyományok kapcsolódnak hozzá? Mit tudnak mind ebből a felnőttek és a gyermekek? Ezen és hasonló kérdések mentén zajlott a Híd Televízió legújabb stúdióbeszélgetése, melynek végén igazi Téltemetésre is meghívnak mindenkit a vendégek.

Vránics Eszter, néptáncoktató, a Boróka Táncegyüttes tagja és egyik vezetője, valamint Takács András, a Boróka Táncegyüttes táncosa, és a Barcsi Kulturális Néptánc Alapítvány kuratóriumának tagja volt a szerkesztőség vendége, abból az apropóból, hogy a Barcsi Vikár Béla Művészeti Iskola és a Móricz Zsigmond Művelődési Központ közös szervezésében, igazi folklór kavalkád várja az érdeklődőket február 17-én. Zene, tánc, maskara, népi játékok , szalmabáb égetés, íjászat és tábortűz egyaránt lesz.
Reggel kézműves foglalkozással indítanak a Móricz Zsigmond Művelődési Központban, délután három órától az élő néprajzóra mellett viselet kiállítás is várja az érdeklődőket, no és a gála, ami négy órakor kezdődik. Hét néptánc csoport lép a színpadra, hogy igazi hangos, vidám farsangi hangulatot teremtsen, majd az utolsó műsorszám végén a téltemetés is megkezdődhessen. A folytatáshoz a Dráva Muzeális Kiállítóhelyhez vonul mindenki, és pajzán temetés paródia után máglyával, íjászkodással, szalmabábégetéssel és táncházzal zárul a nap.
A beszélgetés a BarcsMédia YouTube csatornáján érhető el, https://youtu.be/XAolfR2eAuU , a rendezvény pedig február 17-én a művelődési központban.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!