Végéhez közeledik a NYUGAT- ÉS DÉL-DUNÁNTÚLI SZENNYVÍZELVEZETÉSI ÉS –KEZELÉSI FEJLESZTÉS 6. (NYDDU 6.) című projekt kivitelezése

A projekt Barcs központú szennyvízelvezetési agglomeráció szennyvíztisztításának megoldására jött létre. A projekt során felújítják és bővítik a meglévő és üzemelő szennyvíztisztító telepet, amely a projekt befejeztével nagyobb kapacitással fog bírni.

A projekt célja a megfelelő szintű szennyvízelvezetés és –tisztítás megvalósítása, illetve a technológiai és üzemeltetési nehézségeket okozó berendezések és műtárgyak korszerűsítése és az iszapkezelő vonal fejlesztése.

Tervezéskor a hatékonyság és a gazdaságos működtethetőség szempontjai figyelembe lettek véve, továbbá a kivitelezés során az energiahatékonyság mellett a klímavédelem szempontjainak érvényesítése is megtörtént.

A kivitelezés az alábbiakban valósul meg:

A meglévő szennyvíztisztító rendszer elé, a bejövő nyers szennyvíz előkezelésére szolgáló, rács-homokfogóból, előülepítőből és átmeneti nyersiszap tárolóból álló, mechanikai tisztító egység építése.

A régi rendszer kiváltására egy új fölös- és nyersiszap víztelenítő rendszer telepítése.

A keletkező víztelenített iszap stabilizálására szolgáló iszapkomposztáló építése.

A gépek és villamos berendezések alapvetően az elhasználódás miatti felújítása, korszerűsítése.

A tisztítási technológia elemeinek felújítása, amelyek az előülepítővel való kibővítésével javítja a rendszer gazdaságosságát (kisebb a vonatkozó villamos energia igény) és növeli az eleveniszapos fokozat téli üzembiztonságát.

Az iszapkezelés teljes megújítása.

A projektet a Nemzeti Fejlesztési Programiroda Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság és Barcs Város Önkormányzatának konzorciuma valósítja meg.

Projektadatok:

A szerződött támogatási összeg: 4 529 999 901 Ft

A támogatás mértéke (%-ban): 88,562484 %

A projekt azonosító száma: KEHOP-2.2.2-15-2016-00105

További információk: www.barcs.hu/szennyviz

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!