Végéhez közeledik a barcsi koncertsorozat

Pénteken este a Barcsi Rézfúvós Kamarazenei Tábor lepte meg a barcsiakat záró koncerttel, holnap pedig a DDRF lép színre. Ezzel ér véget a barcsi eheti fúvószenei programsorozat. Táborzáró koncerttel kedveskedtek a kamarazenei tábor résztvevői, több spontán, rögtönzött vagy épp tervezett városi fellépés után, de, még a strandolókat is szórakoztatták. A hét zárását, mint egy megkoronázását azonban joggal jelenti DDRF fellépése, vasárnap délelőtt 10 órakor, a Dráva Völgye Sportcsarnokban.

 7 év, 7 nyári tábor, 2 téli, közel 220 órányi intenzív próba, 91 előadott mű, 175 résztvevő, 1 karmester, 3 vendég karmester, 23 koncert, 6 koncerthelyszín, 1 utánpótlás zenekar, 2 “kis”karmester  szerepel a DDRF eddigi mérlegén ez egészül most ki a barcsi helyszínnel, az itteni 160 fős táborral, melyben a felnőttek mellett a minik is kivették részüket.

Tóth Ada és Tóth Bence 2015-ben gondolt egyet, csinálnak egy jó zenekart, és sikerült megvalósítani álmukat. A jelentkezők előre készülnek, így a gyakorlásnak köszönhetően már az első közös hang  is jól cseng, de az igazi az egy hét kemény munka utáni hangzás, ami annak is köszönhető, hogy tudják és szeretik amit csinálnak. Ettől fantasztikusan nagyszerű a produkció.
Itt egy hét alatt kell megtörténnie annak, ami másik zenekarok esetében egy 10 próbás sorozat végén lehetséges csak. A DDRF Mini barcsi különítménye is már a múlt  hétvégén is együtt készült a táborra, most pedig a DDRF Symphonic Band és a DDRF Mini közös koncertjén halljuk majd őket, Barcson augusztus 7-én, a Dráva Völgye Technikum és Gimnázium sportcsarnokában.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!