Vasárnap kezdődik a húsvéti adománygyűjtés

Vasárnap olvasták fel a katolikus miséken a Magyar Püspöki Konferencia nagyböjti adománygyűjtésre felszólító körlevelét. A nélkülözőknek szánt felajánlásokat március 15-től várják a templomok.
 

Idén is meghirdették a tartósélelmiszer gyűjtést, ami lehetőséget ad a bibliai alamizsna kifejezésére is, ugyanis a legkisebb adománnyal is a felebaráti szeretet csodája valósul meg, a templomokban egy héten át gyűjtött felajánlások pedig nem csak táplálékot jelentenek, hanem üzenetet is, a kézzelfogható szeretetről.
„A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus évében fontos tanúságtétel számunkra, hogy annak a Jézusnak a nevében tegyünk jót az emberekkel, aki a kenyeret megszaporította és az éhező embereket jóllakatta. A kenyér színében, az Oltáriszentségben bennünket is táplál, ami arra késztessen mindnyájunkat, hogy tegyünk tanúságot az irgalmas szeretetről adományainkkal. Húsvét ünnepére juttatjuk el az élelmiszercsomagokat a családokhoz, akik ezekben megérezhetik az Isten gondviselő szeretetét. Ezzel is mutassuk meg a világnak húsvét örömét és üzenetét.” – olvasható a körlevél zárásként.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!