Várat még magára a szuloki víkend

Lakat került a szuloki fürdő kapujára ezen a nyáron. A létesítmény is a koronavírus áldozata lett, az önkormányzat most bérlőt keres – olvasható a sonline.hu oldalon. 

Perzseli az augusztusi napsugár a szuloki fürdő üresen árválkodó medencéit. A fű lenyírva, a padok üresen, az öltözők is tátongva sóhajtoznak a kánikulában. Idén már nem nyit ki a nagy múltú szuloki fürdő.

A hatvanas évek óta működik strand Szulokban. A helyiek elmondása szerint egykor sorban álltak a turistákkal teli buszok a parkolóban, nagyon népszerű volt a szuloki termálvíz. Az évtizedek során kétszer fordult elő, hogy nyáron nem nyitott ki. Egyszer 2007-től 2010-ig, amikor a vízforgató berendezések kiépítése és fejlesztése miatt kényszerszünetet kellett tartani. A másik pedig az idei bezárás. – A koronavírus miatt olyan szigorításokat vezettek be, amelyek érzékenyen érintették a falu költségvetését – mondta a sonline.hu-nak Hengerics József polgármester. Aki úgy vélte: mindenképpen fontos a falu lakosságát tájékoztatni az önkormányzat tulajdonában lévő fürdő sorsáról. A nehézségek ott kezdődtek, hogy öt alkalmazottnál kevesebbel nem lehet a fürdőt üzemeltetni, s nekik megfelelő szakmai végzettséggel kell rendelkezniük. Így azonban megnőttek volna a bérköltségek, amelyeket korábban a közmunka enyhített. Az pedig tovább rontotta a helyzetet, hogy a medencében is csak adott létszámú vendég tartózkodhat.
Szulok 74,5 millió forintos költségvetéséből a gépjárműadó megvonása és az ipar­űzésiadó-befizetési könnyítés 6 millió forintot vitt el, sorolta a polgármester a nehézségeket. Emiatt módosítaniuk kellett a költségvetést.
– A kötelezettségeinknek eleget kell tennünk, hiszen aláírt szerződésekkel rendelkezünk. Ha ezektől mégis elállnánk, akkor vissza kellene fizetnünk az elnyert összegeket. Ezért kénytelenek voltunk a működési költségeken faragni – mondta Hengerics József. – Mellőzünk minden olyan tevékenységet, amely nagyobb kiadással jár, mint amennyi bevételt hoz. Ennek érdekében marad el a falunap­unk, és ezért nem nyithattuk ki az idén a fürdőt sem.

Fotó: illusztráció/termalfurdo.hu

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!