Változó szerkezet és programok, de változatlan képzés és követelmény a DVK-ban

 Egységes szerkezetű öt éves képzéssé alakult a technikumi képzés hazánkban. Az ötödik év végén egyszerre tesznek érettségi és technikusi vizsgát a diákok.
 

A változó igények formálták át a hazai szakmunkásképzést és a technikumi képzés tartalmát is, mondta el szerkesztőségünk vendégeként a KSZC Dráva Völgye Technikum és Gimnázium igazgatója. Madarász Zsuzsanna a szeptember 7-i Barcsi Krónikában úgy fogalmazott, aki máshol szerzett érettségit, vagy más ágazatban tanult eddig, csak két éves képzés során szerezhet technikumi végzettséget. A DVK azonban maradt többcélú szakképző intézmény, ahol a tanulók egyharmada gimnazista.
A nyár a szakmai és pedagógiai programok, a szervezeti és működési szabályzat átírásával, a változások dokumentálásával telt, augusztus vége szeptember eleje pedig a járványügyi helyzet kezelését szolgáló intézkedési terv elkészítésével, mely már az esetleges digitális oktatásra részben vagy egészben való áttérést is tartalmazza.
Más változást is hozott ez a tanév, egyrészt a pedagógusokból oktatók lettek, de ettől még nevelő munkát is fognak végezni, és a kollégium is levált az iskoláról, barcsi Kollégium néven, önálló intézményként működik.
Az igazgatónő hozzátette, hogy ezek jobbára formai dolgok, melyek a szülőket és a diákokat, valamint az intézményben folyó tartalmi munkát nem érinti.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!