Utolsó nyári vendégek a kollégiumokban

A héten érkeznek az utolsó szálló vendégek a középiskolai kollégiumokba, Barcson pl. kerékpározók pihennek most.

A Széchényi Ferenc Gimnáziumot, mint a kerékpártúrák egyik résztvevőjét, a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség kérte fel szállásadónak. Így a barcsi oktatási intézmény kollégiuma Vándortábor állomás lett. Ez azt jelenti, hogy max 25 fős csoportok egy egy éjszakát töltenek el itt, majd másnap tovább tekernek. A héten az utolsó három turnus érkezik, szerda, csütörtök és pénteki napokon. Eddig több mint 700 diák szállt meg a kollégiumban.
A Vándortábor Program gyalogosan, vízen vagy kerékpáron bejárható útvonalakat kínál, amelyek teljesítése során a diákok megismerkednek az adott térség természeti és kulturális értékeivel, és életre szóló közösségi élményben lehet részük. 2021-ben 31 útvonalon, 650 turnusban 15.000 diák vándortáborozott.

A Dráva menti túra érintette Mohács, Nagyharsány, Szaporca, Drávagárdony, Barcs, Szigetvár települések mellett a környék számos kis falvát is. Barcson pl. felkeresték a szabad strandot vagy a termálfürdőt, a Kremsier-romkastélyt, megnézték Középrigócon a volt Széchenyi-kastélyt és Drávaszentesen a Dráva Kapu Látogató Központ kiállítását is.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

"Boldog vagyok, de egyedül nem BOLDOGulok"- szakszolgálati hét a barcsi tagintézményben

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!