Utazások sorát élik középiskoláink

A diákcsere programoknak köszönhetően minden hónapra jut egy-egy külföldi utazás, vagy külföldi vendégek fogadása a barcsi középiskolákban. A Dráva Völgye Középiskola egy csoportja most ért haza, a Széchényi Ferenc Gimnázium diákjai most fogadnak.
 

Május 21-én érkezett haza a DVK-s csapat Szicíliából, ahol török és olasz partnereinkkel Szicília őshonos és invazív növény - és állatfajait figyelhettek meg a Niscemi Nemzeti Parkban, illetve a flamingók életterét és költését a prioroi Nemzeti parkban. A szakmai programon látottakat a tanulók videókban és prezentációkban dolgozták fel. A munka ez év szeptemberében Törökországban, Tarsusban folytatódik.
A Széchényisek azokat a zselizi diákokat fogadták, akiknél hetekkel ezelőtt ők jártak a határtalanul program keretében. A felvidéki testvérváros magyar gimnáziumával első alkalommal vette fel barcsi oktatási intézmény a kapcsolatot, de már biztos, hogy az együttműködés folytatódik. A közös projekt témáját a két város közös múltja adja, vagyis az áttelepítések, így a programból nem maradtak ki a személyes találkozások és a kitelepítettek találkozóinak és évfordulójának tiszteletére állított emlékhely felkeresése sem. A két esemény részletei hamarosan rádiónkban is hallhatók lesznek.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!