Uniós pályázat is segíti a fiatalokat a szakmaszerzésben

Uniós pályázat indul, mely segíti a barcsi szakképzést, illetve fő mozgató rugója a lemorzsolódás elleni küzdelem, a lemorzsolódással veszélyeztettet tanulók számának csökkentése.
 

A Kaposvári Szakképzési Centrum főigazgatója szombaton, Barcson úgy fogalmazott, hogy a pályázat célja a korai iskolaelhagyás minél kisebb szintre való visszaszorítása. A GINOP –os pályázat a duális szakképzés erősítését szolgálja.
Weimann Gáborné, a barcsi szakképzés 125 éves évfordulóján, a HÍD TV-nek elmondta, nagyon sok összetevője van a most indult programnak. Azon kívül, hogy kis csoportokban felzárkóztató foglalkozásokat szerveznek a gyerekeknek, különböző szabadidős programokkal is segítik a beilleszkedésüket. Pszichológusbeszélgetésen vehetnek részt, a tanulmányi  eredményüket folyamatosan monitorozzák, akárcsak képességeiket. Az is elhangzott a beszélgetés során, hogy olyan digitális közösségi alkotó műhely jön létre Kaposváron, ahol bekapcsolódva ezekbe a szakmákba, nem csak a szakközépiskolások, hanem az általános iskolások is megismerkedhetnek a szakmákkal,hogy minél jobb kvalitású gyerekeket tudjanak bekapcsolni ezáltal a szakképzésbe.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!