Ültessük el fiataljaink szívében a hazaszeretetet

Mély gyásszal szívünkben, tisztelettel, hálával és büszkeséggel emlékezzünk gróf Batthyány Lajosra, Magyarország első alkotmányos miniszterelnökére, a 16 aradi vértanúra és általuk minden megnevezett és névtelen hősre, őseinkre, akik a történelem viharaiban életüket adták a Magyar hazáért, fogalmazott köszöntőjében dr. Nuszpl Árpád, a barcsi október 6-i megemlékezés alkalmával.

A rendezvény főszervezője, a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének barcsi elnöke kiemelte, az, hogy ma Magyarország egy virágzó, szabad, független ország egyrészt ezeknek a hősöknek köszönhető, másrészt annak, hogy minden korban ragaszkodtunk nyelvünkhöz, és keresztény kultúránkhoz, harmadszor pedig a hazaszeretnek. A hazát meg kell védeni, mindenáron, és ezt el kell ültetni a fiatalok szívében, mint egy kis virágot és ápolni, nevelgetni egész életünkön át.
„Ne legyenek kétségeink, ez ma sem egy könnyű feladat. Lehet, hogy ma nem kell kardot rántani vagy harckocsiba szállni, ma másféle erők fenyegetik a hazánkat, sokkal kifinomultabb aljasabb módszerekkel, de a lényeg ma is az, hogy el akarják venni tőlünk ami a miénk, de mi nem adjuk. Ha helyt tudunk állni és meg tudjuk védeni Magyar hazánkat, akkor válunk méltó utódaivá Batthyány Lajosnak, az aradi vértanúknak és hős őseinknek”, zárta gondolatait dr. Nuszpl Árpád.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!