Újraélesztést tanultak a polgárőrök

A Barcsi Polgárőr egyesület elsősegély nyújtási ismereteit frissíthette fel a hétvégén, amikor többek között az újraélesztés helyes technikájával is ismerkedhettek a barcsi polgárőrök.
 

A helyi szervezet évek óta nyújt segítséget a helyi lakosok és a rendőrség számára, többnyire jelző-figyelő szolgálat keretein belül. Az egyesület önkéntes tagsága nap mint nap saját szabadidejét áldozza a közbiztonság és a város érdekében. Csernai Ákos az előadást követően a HÍD TV-nek elmondta, hogy Barcson jelenleg 22 polgárőr, mintegy 1800 óra rendőrös szolgálatot teljesített, valamint 1900 óra közterület felügyeletet végzett illetve magánszolgálatot.
A polgárőrséghez való csatlakozás egyik előfeltétele, hogy vizsgát tegyen az önkéntes, és számot adjon a témával kapcsolatos tudásáról. Emellett a Barcsi Polgárőr Egyesület komoly figyelmet fordít arra is, hogy az egyesület tagjainak ismeretanyaga ne rozsdásodjon be. Legutóbb elsősegély nyújtási ismereteket szerezhettek a helyi polgárőrök. Az egyesület által szervezett előadáson Kavicki Károly frissítette fel a polgárőrség tudását.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!