Újra utazhatnak a gimnazisták

Az elmúlt évek járványügyi helyzete gátat szabott a tanulmányi utazásoknak is, de az idei tanévben új lendületet vehetnek az utazások, a Széchényi Ferenc Gimnáziumban is. 2023 tavaszán egyrészt a már hagyományos belga diákcserét tarthatják meg, melyet Geel város középiskolájával bonyolít az Intézmény, illetve egyedülálló lehetőségként meghirdetésre került egy utazás az Amerikai Egyesült Államokba is.

 

Tavasszal először a belga diákok érkeznek majd Barcsra, és fedezik fel az iskola, a város és hazánk szépségeit. Április végén a magyar gyerekek utaznak Geel-be, ahol Európai Hetet tartanak jó pár ország részvételével, így biztosan nem lesz hiány kalandokban az ott eltöltött 1 hét alatt.
Az amerikai úthoz egy maximálisan 3 oldalas angol nyelvű esszét kell megírniuk a diákoknak, melyet a fogadó iskolában bírálnak majd el, és döntik el azt is, hogy ki kapja a 100$-os fődíjat.
Csokor Réka igazgató szerkesztőségünknek elmondta, mindkét utazásra nagyobb volt az igény a vártnál, így éppen zajlanak a „tárgyalások” az ügyben, hogy befér-e még egy-két széchényis diák az utazók közé.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Ének, zene, tánc, grafika és kézművesség egy helyen

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!