Újra a legjobbak között a Boróka Táncegyüttes

Az elmúlt 12 hónap legjobb koreográfiáit mutatják be minden évben a néptánc antológiák. Az országos találkozót megyei előzi meg, de már az erre szóló meghívás maga is nagy elismerés. A Boróka Táncegyüttes karácsonyi ajándékként vette kézhez a felkérést.

A csoport Rimóci táncok produkciója került be a programba, mely Podpácz Beáta és Kirch Zoltán koreográfiája. A művészeti vezetők a 2023-as évi olaszországi turnéra elevenítették fel, és dolgozták át az összeállítást, mely igazán nagyon sikeres lett. Sikeres volt azonban a Boróka Táncegyüttes egész éve is, tudtuk meg az együttes vezetőitől. Vránics Eszter úgy fogalmazott, hogy az Olaszországban zajlott nemzetközi néptánctalálkozón való szereplés mellett határokon belül is számos fellépést tudnak maguk mögött, a térségünkben is gyakran láthatta őket a közönség, de jártak többek között a Vajdaságban is, ahol szintén egy találkozón vettek részt.
Ebben az évben, 10 pár utazik majd január 20-án Kaposvárra, az Agórába. A fellépésre a jövő héten kezdődnek a próbák, és indul az idei munka is. Orsós Péter elmondta, most elsősorban az antológiára, aztán farsangi rendezvényekre fektetik a hangsúlyt, és ördöngősfüzesi koreográfiát is gyakorolnak már, ez egy teljesen új öszeállítás a művészeti vezetőktől.
Fotó: Röhrig Dániel

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!