Újra elérhető a barcsi Kistérségi Járóbetegellátó telefonon

Elérhetőek a barcsi szakrendelések telefonon, és ők is összeköttetésbe kerültek a világhálóval és a felhővel. Így van e-medecina, e-recept, és időpontkérés telefonon.
Hat küzdelmes nap után, a hetediken végre megoldódott a Barcsi Kistérségi Járóbetegellátó Központ problémája. Az elmúlt napokban gyakorlatilag csak lassított üzemmódban tudták ellátni a betegeket, még a szakrendelések beteg és vizsgálat ütemezése sem a megszokottak szerint zajlott, tudtuk meg az intézményvezető igazgató főorvostól.

Az elmúlt héten szerdán, egy csőtörés elhárítása során, a DRV Zrt. munkatársai átvágták a Rendelőintézet telefon és internet kábeleit. A betegek nem értek el senkit, és a szakrendeléseken sem lehetett még a beteg státusát sem rögzíteni, nem beszélve arról, hogy így az OEP fele sem lehetett jelentéseket küldeni.
A szolgáltató igyekezett gyorsan lépni, de így is több napba került a hibaelhárítás. A kétségbeesett ellátottak kedden pl. a járvány veszély ellenére is az ajtóban tömörültek, alig lehetett ki és bejutni. dr. Kisimre László elmondta, általánosságban türelmetlenek, de alkalmazkodók voltak a betegek, voltak akik bementek személyesen időpontért vagy információért, de voltak, akik megvárták az újbóli telefonos elérhetőséget.

Az intézmény dolgozói nagyon rugalmasan oldották meg a felmerült problémákat, de most mindenki azt mondta, soha többet ilyen napokat.
Azt is megtudtuk, hogy ez a közjáték nem befolyásolja a kialakult rendet, marad az irányított ellátás, kötelező szájkendő használat, kéz fertőtlenítés belépéskor és a tájékoztató lap kitöltése.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!