Újabb diákolimpikonokkal gazdagodott Barcs

A Magyar Diáksport Szövetség megbízásából a Heves Megyei Diák és Szabadidősport Egyesület szervezte az idei, 2023/2024-es tanév úszás diákolimpia országos döntőjét, Egerben. A Diákolimpia jó lehetőség arra, hogy a gyerekek megmutassák tudásukat, bizonyítsák felkészültségüket és arra is, hogy a különböző iskolából érkező tanulók új, talán életre szóló barátságokat kössenek egymással, hangzott el a díjátadáson, ahol barcsiak is felállhattak a dobogó legmagasabb fokára.

A rendszeres sport nem csupán a lelkünket és a testünket tartja karban, hanem megtanít kitűzni sokszor elérhetetlennek tűnő célokat, amely lehet persze egy eredmény elérése is, de akár az is, ha elhatározzuk: minden nap mozgunk. Bármelyikről is legyen szó, a kitartó munka elvégzéséhez, elhatározásunk fenntartásához bizony példaképekre is szükségünk van, iskoláinkban pedig ők a Diákolimpikonok – fogalmazott Balogh Gábor, a Magyar Diáksport Szövetség elnöke. Barcson Horváth Lara, Bagó Hanna, Récsán Petra, és Bozsó Míra is ilyen példakép lett, mint országos bajnok.
A BVSE Triatlon szakosztály számolt be a közösségi portálon a barcsiak legnagyobb sikereiről.

Mint írták, a verseny első napján, szombaton, az V-VI. korcsoportos középiskolások és az I-II. korcsoportos tanulók mérték össze tudásukat. A versenyen a 19 megye diákolimpia bajnokai indulhattak, a fővárost 3 versenyző képviselhette, így versenyszámonként 22 tanuló indult a döntőn. A barcsi 4x50 méteres leány gyorsváltó tagjai Horváth Lara, Bagó Hanna, Récsán Petra, Bozsó Míra (1:59,69) Országos bajnoki címet szereztek. A II. korcsoportban a fiú gyorsváltó a 16. helyet szerezte meg a BVSE Triatlon Szakosztály és Úszó Szakosztály közreműködésével. Szalai Ferenc, Drávecz-Ballon Bertalan, Varga Nimród, Pozsonyi Boldizsár összeállításban. Mint fogalmaztak, az országos döntő második napján is nagyon szép eredmények születtek. Bozsó Szonja a III. korcsoportban

100 méteres hátúszásban 2., 100 méteres gyorsúszásban 3. helyezést ért el. Bagó Hanna V-VI. korcsoportban 100 méteres hátúszásban 7. helyezett lett. A 4 x 50 méteres fiú gyorsváltó, Boros Kristóf, Svéger Olivér, Svéger Dominik, Széll Csaba a BVSE Úszó Szakosztály és Triatlon Szakosztály együttműködésével a 8. helyezést érte el.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!