Újabb bolhói pálinka verseny - egyre jobb párlatokkal

Pálinka versenyt rendeztek Bolhón, ahol a környék tüzes vizei mérettettek meg. Az idei évben több mint 60 mintát értékelt a zsűri.
 

Nyolcadik alkalommal minősítettek gyümölcspárlatokat Bolhón a Csurgói Borlovagrend Tagjai pálinkaszakértőkkel kiegészülve. Az elmúlt években ez a bírálat része volt a borversenyeknek, de az idei évben először csak pálinkák kerültek az asztalra. nem véletlen, ugyanis a tavalyi évben, az előző évi jó gyümölcstermésnek köszönhetően olyan sok mintát kellett végig kóstolni és értékelni, hogy nem fért bele egy napba. Így mostantól a két nedűt külön időpontban minősítik.
Horváth Csaba, Bolhó polgármestere megkeresésünkre elmondta, közel 40 fő adott le mintát, Barcs, Babócsa, Bolhó és Vízvár településekről. Miután 2018-ban, ebben a térségben, a tavaszi fagyok megtizedelték a termést az előző évi több mint 100 mintával szemben, most „csak” 66 féle szíverősítőt kellett értékelni. Mint megtudtuk kiváló párlatokkal nevezett a helyi Martin Pál és Harasztia Zoltán, valamint a barcsi Bitó József és Tóth Tamás, akinek mind a hat párlata aranyérmes lett.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!