Új útburkolati jelek a kerékpárúton is

Ismét átfestették az útburkolati jeleket Barcson. Ezúttal új kivitelező, új technikával és új festékkel frissítette a kerékpárút jeleit is. A napokban végetérő munkák műszaki átadása a jövő héten lesz.

2019-ben egy TOP pályázat segítségével készült a barcsi belterületi kerékpárút, melynek kivitelezője elvégezte a felfestéseket is. Több alkalommal is, miután az nagyon hamar lekopott, kifakult. Most az úttest jelzéseivel együtt festették fel a kerékpárút jelzéseit is, először önkormányzati költségvetésből, tájékoztatott a munkálatokról Koós Csaba. Barcs város polgármestere hozzá tette, most a város költségvetéséből új kivitelezővel, és új technológiával, egészen más minőségű festékkel történt a kivitelezés, és egészen más minőségben. A felkerült sárga és piros festék vastag felületet képez, ezért várható jobb időtállóság. Barcs város a képviselő testületet legutóbbi ülésén úgy fogalmazott, most a Béke és Bajcsy utcában újultak meg a jelek, a Klapka utcától a Széchényin át a vasútállomásig, és egy év tesztelést követően, amennyiben valóban tartósnak minősül az új felületkezelés, akkor a többi önkormányzati kezelésű utak útburkolati jelét is megcsináltatják így.
A Barcsi Polgármesteri Hivatal tájékoztatója szerint, a pécsi Road Signal Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. végezte a munkát kétkomponensű tartós festés végzésére alkalmas festőgéppel. A technológia több évig megmaradó, felújítást nem igénylő festést eredményez. A szerződés szerint több éves garanciát vállaltak, így ha mégis halványodik a felfestés, újra végzik a munkálatokat. A közel 22 millió forintos kivitelezés során az adott szakaszon ezzel a speciális útburkolati festékkel készültek a zebrák, terelővonalak, pozíció vonalak felfestései is több rétegben az önkormányzati tulajdonú közutakon.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!