Új szállítóeszköz az ételkihordáshoz

Új gépjármű állt szolgálatba a barcsi gyermek étkeztetés biztosításához. Az Opel típusú autó kulcsait 2024. február 21-én adta át a település polgármestere. A közösségi portálon úgy fogalmazott : ” Ezzel az autóval időben megérkezik minden intézménybe a központi konyhánkról az étel.”
 

Koós Csaba szerkesztőségünknek elmondta, hogy régóta tervezték az idős, sokat futott, nagy fogyasztású Ford Tranzit cseréjét, melynek városon belüli használata gazdaságtalan volt. Két évvel ezelőtt már sikerült egy fiatalítás, akkor használtan vásárolt a település egy Renault, most pedig sikerült egy teljesen új járművet munkába állítani. Ezt 7, 5 millió forintos nettó összegen szerezte be az önkormányzat. Bodor Beáta, a konyhákat üzemeltető Barcs Város Óvodája és Bölcsődéje vezetőjének tájékoztatója szerint, napi ötszöri étkezést biztosítanak a gyerekeknek, ezt a Tavasz utcai konyháról szállítják ki az intézményekhez, ahol 1300 adag ebédet főznek, plusz vacsorát a kollégiumban lakók számára. A diétás főzés a Dráva Völgye konyhán történik. Azt is megtudtuk, hogy az új autó folyamatosan mozgásban lesz, reggeltől a vacsoráztatásig, a másikat csak ebédszállításra használják. Szállítanak a bölcsődének, az óvodáknak, valamint az iskoláknak is.
A lecserélt autónak is lesz továbbra is feladata. Amíg bírja, a Városgazdálkodási Igazgatóság használja nyaranta a fűnyírók és azok üzemanyagának a szállítására.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!