Új perspektíva a határ menti együttműködésben

A horvát- magyar kapcsolatok nem a legjobb állapotban vannak, bár legutóbb külügyminiszter úr tárgyalt személyesen Horvátországban. Bízzunk benne, hogy a személyes jó kapcsolatok hatással tudnak lenni ezekre a kapcsolatokra, hangzott el a hétfő este a HÍD Televízióban.

 

Bíró Norbert, a Somogy Megyei Közgyűlés elnöke a Barcsi Krónikában elmondta:
„Egyelőre ott tartunk, hogy a nagy forrás lehívásához szükséges együttműködésekben megegyezzünk, és azután fog az terítékre kerülni, hogy mely területek lesznek érintettek. Nyilvánvalóan alapvetően, amiben együtt lehet működni, az a turizmus, és annak a különböző fajtájai. Reménykedünk abban is, hogy a Schengeni határok meg fognak szűnni az idén. Erre állítólag megvan minden lehetőség. Ez új perspektívát nyit, mind a gazdasági, mind pedig a turisztikai együttműködésben.”
A következő költségvetési ciklusban jelentős forrásokkal élhet ez a régió, de csak abban az esetben, ha az érintett felek a tárgyalóasztalok mellett meg tudnak egyezni bizonyos technikai kérdésekben. Ezt elősegítendő a személyes kapcsolatok felértékelődtek az utóbbi időben. A téma részletei a 2022. május 23-i Barcsi Krónikában.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!