Udvar csinosítás diákokkal a barcsi közösségi háznál

Élettel telt meg szombaton a Bem utcai Közösségi Ház Barcson. Az érkező fiatalok azonban nem a szolgáltatásokat vették igénybe, hanem ifjúsági önkéntes munkára jelentkeztek.
 

Mint arról mi is beszámoltunk, szeptember végén átadták a Járási Gyerekesély Program Barcsi Közösségi Házát, és az ünnepélyes átadáskor hangzott el, hogy hamarosan kezdődnek a programok, és elkészül a tereprendezés is a ház körül. Erre a munkára jelentkeztek Katona Istvánné közösségi ház vezetőnél helyi fiatalok, akik önkéntes munka keretében láttak hozzá a fanyeséshez, gallyazáshoz, udvarrendezéshez és füvesítéshez. Így már az új játszótér környéke is megszépült.
Katona Istvánné megkeresésünkre elmondta, hogy 2 egyetemista, 11 középiskolás és 2 általános iskolás vett részt a munkában, akik ezzel segítették a hátrányos helyzetű gyermekek felzárkózását szolgáló ház beindulását. Azt is megtudtuk, hogy már egyre többen keresik fel a Közösségi házat, mely különböző fejlesztésekkel, tanácsadásokkal, klubfoglalkozásokkal és találkozókkal támogatja a társadalmi csoportok integrációját. Lassan indulnak az állandó programok is, már volt gitár suli, korrepetálás, szervezik a baba-mama klubot, és érkezik védőnő is a kisgyerekes családokhoz. Katona Istvánné hozzátette, mindenkit szeretettel várnak, hogy minél több gyermeknek segíthessenek a közösségi beilleszkedésben, vagy akár később a tanulásban is.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!