A tradícionális ételek mellett a barcsi éttermekben különleges fogásokat is kínáltak húsvétkor

Ha húsvéti sonkát nem is, de sonkával készített fogásokat könnyű volt felfedezni a barcsi éttermek húsvéti kínálatai között, több étterem is különleges menüsort készített az ünnepkörhöz kapcsolódóan.

Van, aki medvehagymás alapot adott pizzájának, egy kis színes tojással, hagymával és természetesen sonkával felturbózva, de olyan gyorsétterem is akadt, ahol szendvicsbe töltötték a füstölt sonkát és a főtt tojást. A tradicionális éttermi kínálatban természetesen megjelentek a hidegtálak, szebbnél szebb kompozíciókat készítettek húsvét alkalmával megrendelőinek a vendéglősök. Sonkatekercs illetve kaszinótojás, csak hogy a hagyományos összetevőket említsem, de akadt olyan étterem is, ahol kacsamájhabos töltött tojás és az aszpikos sonkaterrine került a tálakra. A barcsi vendéglátósok elmondása szerint a húsvéti hétvégén jelentősen megnövekedett a forgalmuk, a délelőtti és délutáni órákban inkább a csalások látogatták őket, az esti órákban pedig a fiatalabb korosztály és idősebb baráti társaságok jellemezték a vendégtér összetételét.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!