Továbbra is várja a tűzifa felajánlást a barcsi menhely

A hideg idő beálltával többen ajánlottak fel tüzelőnek valót a barcsi állatmenhely javára, a felajánlásokat továbbra is várják, akárcsak minden más segítséget.

A Barcsi Természet- és Állatvédő Egyesület évente két alkalommal tart nagyobb élelmiszergyűjtő akciót. Ezek egyike a decemberi, mely nem az ünnep miatt alakult így, hanem inkább a téli időjárás miatt. Elsősorban élelmiszerre van szükség, mondta el szerkesztőségünknek a telepvezető, de a hideg elleni védekezés is fontos. Biczák Balázs hozzá tette, ruhaanyagokkal kitömött fekvőket már kaptak a Kaposvári SZC Barcsi Szakképző Iskola diákjaitól, de továbbra is szívesen veszik a lepedőket, takarókat, plédeket, kabátokat. Azt kérik, hogy tollal vagy szivaccsal tömött ágyneműt ne vigyenek le hozzájuk, mert ha összetépik őket az állatmenhely lakói, akkor nagyon nagy a szemét, viszont mivel sok kiskutya van, plüss állatok, rongyokból font rágók érkezhetnek bőven.
Szerencsére a faadományozás is beindult, egy-két hétre megoldott a probléma, de várják a telefon ívásokat ez ügyben is, és várják december 17-én a szokott helyen, a nagyáruház parkolóban az élelmiszer adományokat is.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!