Több mint 300 növendék a művészeti képzésben

Háromszorosára nőtt ebben az évben a művészeti iskolás növendékek száma. Jelenleg 338 beiratkozott tanulója van a Vikár Béla Művészeti Iskolának, de óvodákba is járnak a tanárok.

Tóth Krisztina, az intézmény igazgatója mondta el megkeresésünkre, hogy Vízvár, Babócsa és Bolhó településekről is járnak be gyerekek Barcsra, akárcsak a környező falvakból. Ezzel a létszámmal már minden tanárnak biztosított az óraszáma, sőt túlórák is vannak, és óraadóként vettek fel még külsős kollégákat is.
Mint megtudtuk, a létszámnövekedés a zene- és a táncművész ágat egyaránt érinti, a képzőművészet terén pedig alig pár fővel kevesebb diákkal kell számolni, mint előző évben. Itt az augusztusi 7 fő után, szeptemberben 69-re nőtt a beiratkozottak száma.
Mint megtudtuk, elindultak a térségben a zeneovik is. Ebben a Drávamenti Óvodák, Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat támogatását is élvezi a művészeti iskola, ennek köszönhető, hogy Vízvár, Babócsa, Bolhó, Csokonyavisonta, Kálmáncsa, Homokszentgyörgy óvodáiban is tartanak foglalkozásokat a művészeti iskola pedagógusai.
Fotó:Röhrig Gábor/Facebook
 

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Ének, zene, tánc, grafika és kézművesség egy helyen

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!