Tizennyolcszor riasztották a tűzoltókat a hétvégén

Tizennyolcszor riasztották a tűzoltókat az elmúlt hétvégén Somogyban. A péntek nyugodtabban telt, a szombat és a vasárnap viszont mozgalmasnak bizonyult a megyében. Tizenegy tűzesetnél és csupán két műszaki mentésnél kérték a tűzoltók segítéségét az elmúlt napokban. Ez időszak alatt ötször érkezett téves jelzés a megyei műveletirányítási központba.

Szombaton, Nagyatádon egy családi ház hátsó kertjében száraz zöldhulladékot égettek, amit a feltámadó szél miatt nem tudtak eloltani. A lángok továbbterjedtek az aljnövényzetre és egy kukoricásra is. A város hivatásos tűzoltói egy vízsugárral és kéziszerszámokkal eloltották a tüzet.

Csaknem ezerötszáz négyzetméteren égett az aljnövényzet Kaposszerdahelyen, szombat délután. A kaposvári hivatásos tűzoltók rövid időn belül megfékezték a lángokat és eloltották a tüzet.

Kigyulladt egy melléképület szombat délután Enyingen, a Kenderföld utcában. A tűz átterjedt a szomszédos lakóépület tetőszerkezetére is, amelyet a siófoki hivatásos tűzoltók három vízsugárral és kéziszerszámokkal oltottak el. Az utómunkálatok során az egységek hőkamerával átvizsgálták az egész épületet, de további izzó gócokat már nem találtak.

Teljes terjedelmében égett egy negyven négyzetméter alapterületű melléképület szombaton Öreglakon, a Vasadhegy utcában. A tűz átterjedt az aljnövényzetre is. A marcali hivatásos és az öreglaki önkéntes tűzoltók két vízsugárral és kéziszerszámok segítségével oltották el a lángokat. 

Vasárnap összehordott hulladék égett Gigében egy családi ház udvarán. A kadarkúti önkormányzati tűzoltók rövid időn belül eloltották a tüzet.

Árokba hajtott egy gépkocsi vasárnap délután a 68-as főút 43-as kilométerszelvényénél, Ötvöskónyi és Nagyatád között. A járműben ketten utaztak, a sofőr beszorult, őt a nagyatádi hivatásos tűzoltók feszítővágóval szabadították ki. Az egység áramtalanította az autót és megszüntette az üzemanyag-szivárgást. A két utast a mentők kórházba szállították.

Fotó: Katasztrófavédelem 

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!