Testvérvárosi tragédia- Barcs is felajánlotta segítségét

Életét vesztette egy 17 éves diák Székelyudvarhelyen, amit a Tamási Áron Gimnázium diákotthonának egy leomlott épületrésze temetett maga alá. A romok alól három diákot sikerült kimenteni – számolt be az MTI. Novák Katalin köztársasági elnök részvétét fejezte ki, Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes bejelentette, hogy Magyarország kormánya minden segítséget megad a kollégium újjáépítéséhez, és Barcs, mint testvérváros, szintén csatlakozik az áldozatok megsegítéséhez.

Koós Csaba, Barcs város polgármestere, már hétfőn kifejezte együttérzését a város közössége nevében, és egyben anyagi segítséget is felajánlott. A levelet a polgármester közzétette a facebook oldalán is.

A székelyudvarhelyi Tamási Áron Gimnázium diákotthonának egyik külső fala hétfő délután omlott le, legkevesebb négy gyermeket maga alá temetve - közölte a Hargita megyei katasztrófavédelem (ISU).
A három kimentett 15 és 17 év közötti lányból ketten eszméletlenül voltak, azonban a harmadik, szívleállással kihozott lányt bár sikerült újraéleszteni, de állapota továbbra is súlyos, lélegeztetőgépen tartják. A romok alá szorult negyedik áldozatot órákig keresték a mentőegységek, végül a fiút 2 és fél óra keresés után sikerült lokalizálni, amikor még kapcsolatba tudott lépni a mentőegységekkel és kommunikált is. Hét óra előtt 10 perccel eszméletlen állapotban emelték ki a fiút, aki végül fél nyolckor elhunyt.
A Székelyhon.ro hírportál információ szerint az összedőlt kollégium a Tamási Áron Gimnázium egyetlen, még renoválásra váró épülete volt, miután az utóbbi években a tanintézmény főépületét és az Iskola utcában található régi zárda épületét is teljesen felújították a magyar állami támogatásoknak köszönhetően. Laczkó György igazgató a lapnak úgy nyilatkozott: a diákotthon felújítására jövőre érkezhet további anyaországi támogatás, de máris zajlanak halaszthatatlan munkálatok a Márton Áron téren található épület udvarán.
FOTÓ: HARGITA MEGYEI TŰZOLTÓSÁG
 

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Terasz – DDNP mit hozott a magas víz és 2024

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!